.

Saturday, July 7, 2012

Graduationshow HKU 2012




Graduationshow
Te ervaren waren 5 werken in een op het eerste gezicht leeg ogende ruimte waarvan één werk hoorbaar was. Subtiele aanpassingen van de ruimte die met de kwaliteiten en mogelijkheden van deze ruimte spelen. De werken tonen zich niet in één oogopslag maar vragen meer tijd en aandacht van de kijker. Een lijst met de titels van de enkele werken was voor de entrée van de ruimte op de muur geschreven.

Down Below 2012 
Een minimale aanpassing aan de ruimte in de vorm van een sierplint. Gelijkgetrokken met de kleur van de vloer en de gewone plinten gaat deze bijna op in de ruimte. 

Forgotten Places 2012 
Een glazen plaat in de vorm van een driehoek hoog geplaatst in de hoek van de ruimte waarop een aantal zorgvuldig gearrangeerde gevonden objecten liggen. Aan de muur geschilderd is de schaduw van een trap die de suggestie wekt omhoog naar de plaat met de objecten te leiden.

Hidden Nuggets 2012 
Een vergulde spijker, geslagen in de muur met twee schaduwen eronder, waarvan er één pas bij nader bekijken onecht en geschilderd blijkt.


niet als afb beschikbaar maar wel onderdeel van mijn examenwerk waren: 
Triangles of Sunnlight 2012         (link vimeo: https://vimeo.com/47082361
Op één muur bevindt zich een abstracte lichtvorm die van tijd tot tijd in beweging komt, ronddraait en hierdoor ook verandert. De herkomst is een op het dak geïnstalleerde lichtbron die door een ventilatie-propeller schijnt. 

Rainy Days 2012 
Een soundtrack van regenwaterloop in de pijpen van het gebouw, die opzwelt en afneemt, soort van readymade-in-sound-remake. De geluidsbron is onzichtbaar in de hoek van de originele waterpijp geplaatst.

No comments: